Відповідь Москві на погрози пробити "коридор" на Калінінград: Литвці масово записуються у територіальну оборону

За останній час до лав так званих стрільців долучилося 12 000 добровольців. І це не межа, запевняють у регіональному командуванні, що оперує в районі Сувалкського коридору

Литовці вступають в ополчення через загрози Росії

На території Сувалкського коридору, що знаходиться між територією Білорусі та російським Калінінградом, місцеві жителі активно приєднуються до литовського добровольчого руху Стрілки. Про це у четвер, 30 червня, повідомляє CNN, передають Патріоти України.

У розмові з журналістами командир четвертого регіонального командування стрільців Егідіюс Папецкіс заявив, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну кількість охочих вступити в ополчення різко зросла.
"Наразі налічується близько 12 000 добровольців. І ця кількість збільшується щомісяця вдесятеро", - сказав він.
Він уточнив, що якщо спочатку, після початку війни в Україні кількість новобранців, які бажають приєднатися, коливалася від 10 до 12 осіб, то на сьогодні таких більш ніж 100 осіб на місяць.
"Ми пам'ятаємо радянську окупацію і нам не подобається, коли нас окуповують. Ми вільні люди", - сказав Папецкіс.
Нагадаємо, 18 червня Литва заблокувала залізничний транзит до Калінінградської області РФ до 50% товарів, що потрапили під санкції ЄС.
Це викликало різку реакцію у Кремлі. Прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков назвав обмеження Литви "безпрецедентними та незаконними", а голова комісії Ради федерації із захисту держсуверенітету Андрій Клімов пообіцяв вирішити "нахабну витівку Вільнюса" будь-якими способами.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...