Відповідь на істерію Марії Захарової: У Литві запропонували відзначати ювілей визволення Москви польсько-литовськими військами "з-під ярма дрімучого боярства"

Депутат литовського Сейму Арвідас Анушаускас запропонував почати відзначати день взяття Москви польсько-литовськими військами в 1610 році.

Так політик відреагував на заяву офіційної представниці МЗС РФ Марії Захарової, яка висловила невдоволення тим, що Польща "ігнорує річницю визволення від німецьких загарбників", зазначають Патріоти України.

"Московські ворота були відкриті для польських і литовських військ. Невдовзі екіпаж республіканських військ увійшов у Кремль, зайняв всі стратегічні об'єкти, склади зброї і заборонив москвичам носити її", – нагадав депутат.

На його думку, запровадження святкування такої дати для Польщі та Литви стане хорошою нагодою згадати про ті події.

«З Польщею ми б також висловили своє розчарування тим, що Росія не хоче разом відзначати цю важливу річницю, коли вона нарешті була звільнена з-під ярма дрімучого боярства», - підкреслив Анушаускас.


Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...