Відповідь на російську загрозу: США проведуть у Середземному морі масштабні військові навчання

У Середземному морі пройдуть масштабні навчання «Neptune Strike 2022». Проведення цих навчань запланували ще до загострення ситуації на кордоні України та Росії. Про це заявив речник Пентагон Джон Кірбі, передають Патріоти України.


Джон Кірбі заявив, що НАТО планувало проведення військових навчань «Neptune Strike» ще у 2020 році. Тому вони ніяк не пов'язані з загрозою російського вторгнення до України. «Навчання були заплановані ще в 2020 році. Однак я вам скажу, що вони не були заплановані в 2020 році з урахуванням перекидання російських військ до України», – наголосив Кірбі.

Під час навчань НАТО планує випробувати низку нових видів морського озброєння. Зокрема планують задіяти атомний авіаносець «Гаррі Трумен». Навчання «Neptune Strike 2022» пройдуть із 24 січня по 4 лютого 2022 року.

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...