Відповідь породжує ще більше питань: Зеленський сказав, чому не звільняє Авакова

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков має довести до завершення розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, тому його поки не звільняють. Про це під час зустрічі з журналістами 6 червня заявив президент Володимир Зеленський, зазначають Патріоти України. При цьому гарант Конституції не став уточнювати, яким чином та коли саме пан Аваков, команду котрого звинувачують у фальсифікаціях справи Шеремета, має завершити скандальну справу, котра лише після арешту фігурантів триває вже півроку.

При цьому президент запевняє, що розуміє протести, але вважає, що глава МВС повинен закінчити гучні справи, за які відповідає.

"Якщо людина узялась за якусь сенсаційну гучну справу, вона має її завершити і не кидати. Я боявся, щоб через звільнення (колишнього генерального прокурора Руслана) Рябошапки у нас не виникло питань зі справою Гандзюк. Вона продовжилася. Я думаю, що вона буде доведено до кінця і замовники будуть посаджені за грати. Така ж ситуація з паном Арсеном Борисовичем. Я вважаю, що він має закінчити справу Шеремета. Для суспільства він стейкхолдер (стейкхолдерами називають особу чи групу осіб, без участі яких організація припинить своє існування) цієї ситуації, він має її завершити", – підкреслив Зеленський.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...