Відповідають вимогам НАТО: В Україні розробили нові ручні гранати (фото)

Граната розглядається як універсальна. Тобто вона має бути придатна для виконання завдань як у наступі, так і в обороні.

На підприємстві «СпецОборонМаш» (ДК «Укроборонпром») розробили ціле сімейство нових ручних гранат, що відповідатиме вимогам НАТО. Про це пише агентству Defense Express, передають Патріоти України.

За їхніми даними, розробка цілого сімейства нових ручних гранат – це ініціативна робота, яка здійснюється за власні кошти підприємства з урахуванням потенційних потреб Збройних Сил та експортних замовників. Один зі зразків нового сімейства – ручна граната, яка має пластиковий корпус. На підприємстві розроблено устаткування як для виготовлення пластикових корпусів, так і для їхнього спорядження вибуховою речовиною.

Також розроблена технологія вкраплення кулькоподібних металевих уламків у корпус гранати для збільшення враження при підриві. Нині спільно з фахівцями Київської Політехніки проводяться роботи щодо забезпечення найбільш ефективного для враження цілей напряму та форми розльоту уламків при підриві.

Після завершення циклу заводських випробувань і отримання необхідних даних щодо можливостей такої гранати, розробка буде представлення на розгляд Збройних сил – для формування плану подальших дій. Це передбачатиме або проведення визначальних відомчих випробувань, або написання відповідного тактико-технічного завдання, якому має відповідати новий зразок озброєнь.

Довідка

Підприємство СпецОборонМаш є визнаним лідером країни у спорядженні бойових частин артилерійських снарядів, керованих та некерованих ракет. На підприємстві сконцентровано увесь необхідний науковий, технологічний та промисловий потенціал для вирішення усіх завдань, що стосується цього напрямку. Розробка гранат – новий напрям для підприємства, але на цьому шляху вже є помітні успіхи.

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...