Відповідав за державну програму озброєнь: У РФ заарештували заступника гендиректора Роскосмосу

В Росії заарештували заступника гендиректора держкорпорації Роскосмос Олега Фролова заарештовано за звинуваченням у розкраданні коштів при закупівлі обладнання. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України.

Слідчий комітет Росії (СКР) повідомив, що разом з Фроловим заарештовано ще двох підприємців. Фігурантам висунули звинувачення в шахрайстві в особливо великому розмірі. У СКР повідомили, що Фролов, використовуючи службове становище, вступив у злочинну змову із двома співучасниками та у виконання контракту викрав бюджетні кошти під час закупівлі обладнання на суму щонайменше 435 мільйонів рублів.

Зазначається, що Фролов, який раніше служив у космічних військах, відповідав за державну програму озброєнь Роскосмосу, у рамках якої вироблялося новітнє російське озброєння — ракети, крилаті блоки та безпілотники, які у 2018 році російський диктатор Володимир Путін анонсував як «відповідь на дії США».

Одним із зразків такого озброєння є міжконтинентальна балістична ракета Сармат, яка має замінити ракети Воєвода. Повідомляється, що у 2018 році Путін також розповідав, що Росія має гіперзвукову зброю — комплекси Авангард і Кинджал, а також протикорабельну ракету Циркон, які також є розробками Роскосмосу.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...