"Відпрацювали на $100 мільйонів": Нацгвардієць розповів про збиті "пташки" РФ під Бахмутом

Один зенітно-ракетний дивізіон нацгвардійської бригади "Спартан" відпрацював по російській бойовій авіації на Бахмутському напрямку, знищивши гелікоптерів та літаків на приблизно 100 млн доларів, передають Патріоти України.

Як повідомив офіцер з позивним "Партизан", воїни підрозділу збили чотири літаки й два вертольоти ЗС РФ. Хоч ворожа авіація переважно діяла вночі, українські захисники були пильними.

На рахунку нацгвардійців бомбардувальник Су-24 і три штурмовики Су-25. Із вертольотів вдалося "приземлити" два Мі-24. При цьому один з гелікоптерів було важко ідентифікувати, адже він перебував від них майже за чотири кілометри."Але ми бачили точне його ураження і падіння", – зазначив воїн.

Офіцер також зауважив, що досить часто визначити клас та комплектацію знищеної авіатехніки неможливо, адже вона падає на території, контрольованій окупантами.

"Але я думаю, що наш дивізіон уже відпрацював приблизно на $100 мільйонів. Це стосується підтверджених цілей", – підкреслив офіцер.

Попри величезні втрати авіації окупанти дуже інтенсивно застосовують там свої літаки й вертольоти. Воїни фіксували по чотири бойові вильоти на добу з грудня 2022-го до кінця березня цього року.

Не зважаючи потуги з москви: Шикарна яхта Медведчука "Royal Romance" перейшла під синьо-жовтий прапор. В АРМА пояснили значення прецеденту для України

четвер, 16 травень 2024, 0:18

92-метрова яхта "Royal Romance" набула статусу українського судна. Це означає національну приналежність судна, на яке поширюється юрисдикція України. . Заарештована яхта "Royal Romance", яка належала проросійському політику Віктору Медведчуку, отримал...

Естонія першою в ЄС погодила використання заморожених активів РФ на відновлення України

середа, 15 травень 2024, 23:01

Парламент Естонії 15 травня проголосував за закон, який дозволить використовувати заморожені російські активи на користь України. Про це повідомив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна. . За його словами, ця ініціатива Естонії на крок наблиз...