Відпрацювали точно: Дрони ГУР атакували загоризонтну РЛС "Контейнер" у Мордовії, - джерела

Українські розвідники атакували російський загоризонтний радіолокатор "Контейнер" у Мордовії. Для атаки використовувалися дрони, передають Патріоти України

Як зазначають джерела, за спецоперацією стояло Головне управління розвідки Міноборони. Дрони атакували 590 окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680, який розташований у російському місті Ковилкіно у Мордовії.

Відстань від кордону України до місця ураження близько 680 кілометрів.

Що було ціллю атаки

Ціллю спецоперації був загоризонтний радіолокатор 29Б6 "Контейнер". Дальність виявлення установки становить 3 тисячі км, висота виявлення - 100 км.

Додамо, що загоризонтна РЛС 29Б6 "Контейнер" входить до системи розвідки та попередження про повітряно-космічний напад. Перший зразок РЛС "Контейнер" був споруджений у Мордовії у 2000-2002 роках.

У Ковилкіно розміщується приймальна частина та основна апаратурна частина РЛС. Інша частина станції з випромінювальними антенами знаходить у іншому населеному пункті.

Приймальна антенна система РЛС у Ковилкіно складається зі 144 антенно-фідерних щогл заввишки 34 метри та має довжину 1300 метрів і глибину 200 метрів.

Джерело: РБК-Україна

Процес набирає обертів: Китай продовжує допомагати РФ відновлювати ВПК, - Згурець

вівторок, 30 квітень 2024, 14:30

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що Китай продовжує постачати РФ устаткування для відновлення військової техніки та компоненти для створення нового озброєння. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Заяви Е...

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...