Відпрацювали точно: Генштаб підтвердив удар по нафтобазі "Атлас" у Ростовській області

У ніч на 28 серпня українські військові завдали ударів по двох російським нафтобазам, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Генштабу.

Один з ударів було завдано по нафтобазі "Атлас" в Ростовській області РФ, внаслідок чого виникла пожежа на території вертикальних резервуарів об’єкта. Для ліквідації наслідків загоряння було залучено пожежні потяги.

Операцію було проведено підрозділами Сил спеціальних операцій Збройних Сил та Головного управління розвідки Міністерства оборони України у співпраці з іншими складовими Сил оборони.

Також повідомляється про удари по нафтобазі "Зеніт" у Кіровській області та польовому артилерійському складу угруповання російських військ "Запад" у Воронезькій області РФ. Деталі щодо наслідків цих ударів наразі уточнюються.

Сили оборони України продовжують вживати заходів для підриву воєнно-економічного потенціалу російських окупантів та припинення збройної агресії Росії проти України.

Удар по нафтобазі "Атлас"

ФДКУ "Комбінат "Атлас", що входить до управління Федерального агентства з державних резервів у Південному федеральному окрузі, займається постачанням нафтопродуктів для російських збройних сил. За інформацією російських медіа, у серпні 2020 року на території комбінату пройшли спільні тренування Міністерства оборони РФ та росрезерву в рамках маневрів "Кавказ-2020".

Під час цих показових навчань відпрацьовували три методи доставки нафтопродуктів для потреб армії - автомобільний, залізничний і трубопровідний.

"Вся ця щуряча метушня": На російському ТБ побачили "користь" від захоплення ЗСУ частини Курської області

четвер, 29 серпень 2024, 11:30

Після захоплення ЗСУ частини Курської області російські пропагандисти почали радити своїм громадянам шукати у цьому позитив, передають Патріоти України. На ці думки їх щосили наштовхують як у «z-пабліках», так і на федеральному телебаченні. . Наприкла...

"Точкові операції можуть бути": Мусієнко оцінив, чи можливі прориви ЗСУ на фронті восени

четвер, 29 серпень 2024, 10:50

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів "РБК-Україна", де буде фінальна битва осені 2024 року. На його думку, активна фаза наступу ЗС РФ може бути десь до жовтня, а потім ворогу знадобиться пауза, передають Патріоти Ук...