Відпрацював важливі елементи: "Олександр Охрименко" вперше вийшов у море як військове судно (фото)

Аварійно-рятувальне судно "Олександр Охрименко" - це перше універсальне судна такого роду в складі Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Аварійно-рятувальне судно "Олександр Охрименко" вийшло в акваторію Чорного моря для відпрацювання курсових завдань К-2, які є складовою частиною програми підготовки корабля до виконання завдань за призначенням. Також для "Олександра Охрименка" цей вихід став першим вже як військового судна і з військовим екіпажем, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що протягом доби штурманською частиною корабля було відпрацьовано такі елементи, як організація підготовки до бою та походу, організація проходу вузини, розходження з цілями та визначення місця корабля різними способами. Також було перевірено роботу головних двигунів, пожежних стволів на лафетах та маневрені елементи корабля, зокрема повороткість та інерція.

Також на борту судна перебувала група аварійного-рятувального загону, адже при виході судна в море може трапитися будь-яка позаштатна ситуація. Можливості та тактико-спеціальні характеристики судна дозволяють залучати його до проведення пошуково-рятувальних робіт у морі з наданням допомоги аварійним надводним кораблям, підводним човнам та літальним апаратам, рятування екіпажів та буксирування пошкоджених об’єктів. Судно застосовують для забезпечення всього спектру водолазних, суднопідіймальних, підводно-технічних, гідрографічних, науково-дослідних та інших спеціальних робіт.

Джерело: АрміяІнформ

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: