Відправляти воювати на Донбас замість відбування терміну: РосЗМІ розкрили новий план окупантів

У країні-агресорі Росії ув'язнених з Єкатеринбурга хочуть відправляти воювати на Донбас - замість відбування терміну на зонах. Про це в коментарі місцевому порталу 7х7 розповів родич одного із зеків, передають Патріоти України.

За його словами, заміна тюремного терміну буде регламентуватися статтею 80 КК країни-агресора "заміна невідбутої частини покарання більш м'яким видом покарання".

"Раніше багатьох ув'язнених з місцевих колоній нібито відправляли по 80-й статті працювати на підприємства військово-промислового комплексу, наприклад, в Нижній Тагіл. Там їм платили високу за місцевими мірками зарплату - 70-80 тисяч рублів. У випадку з Донбасом суми не називалися", - пишуть журналісти.

До слова, раніше протягом декількох місяців російські окупанти у війні з Україною використовувала членів ПВК "Вагнера" ‒ щоб зміцнити свої формування на фронті за допомогою ув'язнених, що набираються по тюрмах їх ватажком Євгеном Пригожиним. Однак у лютому 2023 року він прямо заявив, що зеків на війну вже вербує виключно Міноборони країни-агресора.

Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...