Відпускникам Путіна приготуватись: ЗСУ отримали першу партію нових мобільних мінометів (відео)

ЗСУ отримали перші 6 мобільних мінометних комплексів «БАРС-8ММК» (відео)

190925 BarsMMK 0

В рамках виконання Державного оборонного замовлення в одній з військових частин Збройних сил України пройшли приймально-здавальні випробування мобільних мінометних установок «БАРС-8ММК 4909 120 А», зазначають Патріоти України. Відео з відповідною інформацією оприлюднило на своєму каналі YouTube державне підприємство «Укроборонсервіс».

В ході проведення випробувань, були перевірені як основні тактико-технічні характеристики так і проведені вогневі випробування мінометних установок.

У складі мінометних установок використовуються як вітчизняні комплектуючи, так і комплектуючи виробництва країн НАТО (Іспанії – прим.).

Мобільна мінометна установка «БАРС-8ММК» являє собою високотехнологічний мінометний комплекс, який дозволяє уражати різні за характером та типом цілі без посереднього контакту з супротивником, швидко і з високою точністю та встановлюється на базі бронеавтомобіля «Барс-8» виробництва приватної корпорації «Богдан».

190925 BarsMMK 2

Основна складова комплексу – це автоматизована мінометна система калібру 120 мм, яка складається з системи автоматичного розгортання-згортання та автоматизованої системи наведення та керування вогнем. Остання забезпечую наведення міномету, відображення інформації на електронній карті, підготовку вирахуваних в автоматичному режимі установок для стрільби, ураження цілей та коригування вогню і контролю ефективності стрільби.

190925 BarsMMK 1

За рахунок автоматизації та інтуїтивності системи керування вогнем «БАРС-8ММК» обслуговується меншим бойовим екіпажем (3 особи) у порівнянні зі звичайними мінометними системами.

Ці системи вперше постачаються до Збройних сил України.

190925 BarsMMK 3

Нагадаємо, вперше презентація концепту мобільного мінометного комплексу відбулася під час Міжнародної виставки «Зброя та Безпека-2016». Наступного року на виставці був представлений вже вдосконалений варіант, розроблений спільно із закордонним партнером.

У жовтні минулого року відбулися випробування «БАРС-8ММК», на якому колишній Секретар РНБО висловив переконання, що після завершення державних випробувань та взяття на озброєння «Мобільний мінометний комплекс посяде гідне місце в озброєнні Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій».

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...