"Відрізати та повільно задушити": У США спрогнозували сценарій звільнення Криму

Є всі підстави вважати, що наступ України продовжиться взимку, заявив американський філософ і політичний економіст Френсіс Фукуяма, передають Патріоти України.

Він переконаний в тому, що для ЗСУ вкрай важливо звільнити ділянку території на Лівому березі Дніпра, щоб мати можливість перерізати російські лінії зв'язку, що йдуть з окупованого Росією Донбасу і Росії через Маріуполь і Мелітополь. Про це експерт пише в колонці на НВ.

На його думку, якщо ці лінії будуть перерізані або опиняться в зоні досяжності артилерії, Україна зможе подумати про звільнення Криму.

"Прямий наступ через вузький перешийок, що з'єднує півострів з Херсонською областю, навряд чи вийде; швидше півострів можна відрізати від поставок і повільно задушити, як Україна задушила Херсон в кінці літа. Відвоювання Нової Каховки на Лівому березі Дніпра дозволить Україні знову заблокувати канал, який постачає до Криму прісну воду. Тим часом здатність завдавати ударів по цілях в глибині півострова вже продемонстрована, і вона значно зросте після звільнення східної частини Херсона. Росіяни можуть серйозно задуматися про переговори, якщо відчують, що їх хватка за Севастополь слабшає", — вважає філософ.

Фукуяма додав, що це вимагає постійної військової підтримки з боку Заходу на високому рівні та допомоги в захисті й відновленні цивільної інфраструктури.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...