"Відрубають голову" на Красній площі: Дипломат пояснив, чим ризикує Путін, звинувачуючи у провалах генералів

Російський диктатор Володимир Путін ніколи не визнає свою вину за провали у війні проти України, хоч очевидно, що усі рішення в Росії приймає саме він і без його згоди нічого не робиться, передають Патріоти України.

Путін намагається підтримувати міф про те, що "російський цар не може помилятися". Тому у разі, якщо він помилився, він обов’язково шукатиме цапа-відбувайла, на якого спихне усю провину. Про це розповів дипломат, керівник Центру дослідження Росії, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко в інтерв’ю Главреду.

"Якщо він помиляється, то мусить знайти цапа відбувала, голову якого повинні відрубати на Красній площі та показати народу, що ось він, злий геній, який приніс росіянам нещастя", – каже дипломат.

Проте такий крок теж може бути небезпечним для Путіна. Російське військове командування може переполошитися і засумніватися у власній безпеці, якщо цапом-відбувайлом оголосять, до прикладу, Шойгу або Герасимова. І тоді вони можуть виступити проти Путіна.

"З іншого боку, не можна не розуміти, що якщо Путін таки віддасть голову Шойгу чи Герасимова, чи інших генералів, він зробить надзвичайно небезпечний крок для власної безпеки. Адже якщо можна здати найвищих генералів, то що вже говорити про тих людей із високого командування, які перебувають на полі бою – де гарантія того, що ці генерали не повернуться і не підуть своїми військами на Москву?", – пояснює дипломат.

За його словами, військове керівництво РФ подумає, що може бути з ними, якщо в Росії уже "викидають" їхнє найвище керівництво. Для Путіна ця ситуація дуже складна, зазначає Огризко. Адже йому важко обрати, який із цих двох варіантів виходу із ситуації застосувати.

"Це надскладна ситуація. Путін, напевно, не одну ніч не спить і думає, що йому робити, бо, з одного боку, треба шукати, на кого можна повісити свої поразки, з іншого – не можна ризикувати тим, що армія стане некерованою або малокерованою, бо це становитиме особисто для нього величезну проблему", – пояснив дипломат.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...