Відстала недонадімперія не зможе прикрити власне небо: Експерти назвали найпотужнішу зброю НАТО для захисту від Росії

Особливо фахівці виділили американський стелс-винищувач п'ятого покоління F-35 Lightning II.
Американські стелс-винищувачі вважаються неперевершеними. Ілюстрація: Вікіпедія.

Експерти видання Business Insider перерахували види озброєнь країн НАТО, які можуть бути використані в потенційній війні з Росією, передають Патріоти України.

Один з пунктів списку - американський стелс-винищувач п'ятого покоління F-35 Lightning II. Інші країни, на думку авторів, поки не змогли створити такий же непомітний і високотехнологічний літак. Згадується і створений спільно європейськими країнами багатоцільовий винищувач Eurofighter Typhoon. Фахівці порталу порівняли його з російським Су-35. У перелік потрапили також стратегічні бомбардувальники B-52, B-2 Spirit і B-1B Lancer, які повинні забезпечувати стримування противника, тому що базуються в Європі.

Виділило видання і американський протичовновий літак P-8A Poseidon - один з кращих мисливців за підводними човнами. У цю ж категорію включені італійські, французькі, іспанські, норвезькі та датські фрегати.

У числі інших видів озброєння згадуються американський ударний вертоліт AH-64 Apache, німецький бойовий танк (ОБТ) Leopard 2, американські авіаносці класу Nimitz, системи протиповітряної оборони Patriot і підводні човни класу Virginia.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.