Відставка Смолія: НБУ може очолити керівник державного "Укргазбанку", - ЗМІ

Голосування у Верховній Раді України за відставку Якова Смолія з посади голови Національного банку може відбутися 3 липня.

Головою Національного банку України замість Якова Смолія, який подав у відставку, може бути призначено голову правління державного "Укргазбанку" Кирила Шевченка. Про це пише LIGA.net, посилаючись на неназваного представника фінансового комітету Верховної Ради від "Слуги народу", а також на нардепа від "Голосу" Ярослава Железняка, передають Патріоти України.

Співрозмовник агентства в керівництві Офісу президента додав, що Смолія дійсно може замінити керівник державного банку, але не назвав його прізвища. За даними ЗМІ, голосування за відставку Смолія може відбутися в парламенті 3 липня.

1 липня Смолій подав президенту Володимирові Зеленському заяву про звільнення за власним бажанням. "Своєю відставкою хочу застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні", – підкреслив він.

У правлінні регулятора заявили, що вважають "своїм обов'язком наразі продовжувати роботу для збереження макрофінансової стабільності та інституційної спроможності Національного банку". "Нашим безумовним пріоритетом залишається забезпечення незалежності Національного банку України, що неодноразово зазначав президент України. Правління НБУ буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професіоналізму", – запевнили в Офісі президента. Посли "Великої сімки" заявили, що відставка Смолія ставить під удар підтримку реформ в Україні.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...