Відставки Шенбаха замало: Посол України вимагає від офіційного Берліну змінити свій курс щодо Києва

Посол у ФРН Андрій Мельник вважає своєчасною відставку командувача ВМС Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха. Втім, він наголошує, що Берлін має змінити своє ставлення до України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Твіттер дипломата.

"Німецька зарозумілість і манія величі. Хоча Україна вітає своєчасну відставку глави ВМС Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха, цього кроку недостатньо для відновлення повної довіри до німецької політики. Уряд Німеччини має змінити свій курс щодо Києва", - заявив він.

У коментарі німецькій газеті Welt посол заявив, що скандал навколо неприйнятних висловлювань віцеадмірала Шенбаха залишив "купу осколків" та "поставив під сумнів міжнародну довіру й надійність Німеччини - і не лише з української точки зору". У звязку з цим дипломат закликав уряд ФРН кардинально змінити свою позицію у російсько-українському конфлікті.

Нагадаємо, командувач Військово-Морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах заявив, що Кримський півострів втрачено, і він ніколи не повернеться до складу України. Він також зазначив, що президент РФ Володимир Путін заслуговує на повагу. Пізніше він запевнив, що висловив приватну точку зору, яка не збігається з позицією міноборони ФРН. Потім стало відомо, що командувач Військово-морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах подав у відставку.

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...