Відступ НАТО обертається на катастрофу покинутого союзника: Талібан отримав за добу три великі перемоги в Афганістані

У Пентагоні вважають, що представники "Талібану" можуть захопити столицю країни Кабул в термін від одного до трьох місяців.

Радикальний рух "Талібан" узяв під контроль вже дев'ять із 34 столиць провінцій Афганістану, в тому числі над трьома в останню добу, повідомляє ABC News у середу, 11 серпня. Захоплення столиць провінцій Бадахшан, Баглан і Фарах видання називає результатом блискавичної атаки, зазначають Патріоти України.

Відзначається, що "Талібан" продовжує наступ і на інших напрямках.

Столиця Афганістану Кабул не бралася під пряму загрозу під час наступу талібів. Однак, зазначає видання, приголомшуюча швидкість настання бойовиків викликає питання про те, як довго афганський уряд зможе зберігати контроль над провінціями країни.

На тлі активізації боїв на півночі Афганістану президент країни Ашраф Гані прибув у Мазарі-Шариф для організації відсічі талібам, повідомляє Tolo New.

За даними видання, сьогодні в Мазарі-Шаріфі намічена зустріч для обговорення ситуації з безпекою на півночі країни за участю маршала Абдул Рашида Дустума, лідера партії Ісламське суспільство, колишнього губернатора провінції Балх Атти Мухаммада Нура, командувачів службами безпеки і оборони провінції Балх.

Джерела повідомляють, що на зустрічі буде прийнято рішення про координацію між силами оборони і народною мобілізацією, а також про те, як почати операції щодо повернення територій, захоплених талібами.

Таліби захопили більше 65% території Афганістану. З середини липня цього року в Афганістані загинули 183 цивільних, а 214 тисяч осіб були змушені покинути свої будинки через зіткнення урядових військ з талібами.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...