Відступати нема куди - позаду Київ: Як ​Кличко з гранатою під танк кидався

У суботу, 13 березня, в навчальному центрі "Десна" в Чернігівській області керівництво Києва на чолі з мером Віталієм Кличком взяли участь в навчаннях з територіальної оборони. Це була тренажерна та тактична підготовка, а також заняття зі стрільби, зазначають Патріоти України.

Столичний градоначальник не тільки керував підлеглими, а й особисто лягав під танк, що рухався і кидав гранату. "Переконаний, ми повинні мати достатню підготовку, щоб при необхідності захищати наше місто і його жителів. Захищати нашу державу. Сьогодні на полігоні ми пройшли інструктаж, ознайомилися з тим, як діють окремі військові підрозділи. Також була бойова підготовка, стрільби. Багато з нас служили в армії, але навички треба вдосконалювати ", - заявив міський голова столиці.

У свою чергу, військовий комісар Києва Сергій Клявлін зазначив "досить високий рівень підготовки" мера і його підлеглих. "Головна мета сьогодні була - відновити навички володіння зброєю і знання тактики ведення бою. А також знання з організації роботи штабу територіальної оборони і дій посадових осіб. Сьогодні всі учасники навчань з завданнями впоралися", - запевнив Клявлін.

Мер Києва "порадував" підлеглих словами, що такі навчання на полігоні "Десна" будуть регулярними для керівництва міста.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...