Відсутність фінансування?: В Україні з 24 жовтня перестали працювати 1300 терміналів Starlink, - CNN

З 24 жовтня в Україні перестали працювати 1300 терміналів Starlink. Про це повідомляє CNN у п’ятницю, 4 листопада, із посиланням на два неназваних джерела, передають Патріоти України.

Один зі співрозмовників телеканалу назвав відключення «величезною проблемою» і заявив, що термінали нібито відключили через відсутність фінансування. Український високопосадовець також підтвердив відключення.

За даними каналу, відключення торкнулося блоку з 1300 терміналів, які Україна в березні купила у британської компанії та використовувала для бойових операцій. «За словами поінформованої людини, українська армія сплачувала 2500 доларів на місяць за те, щоб кожен із 1300 терміналів продовжував працювати, і до вересня загальна вартість збільшилася майже до 20 млн доларів… Зрештою вони більше не могли дозволити собі оплату», — пише CNN.

У матеріалі сказано, що на початку жовтня Міністерство оборони України звернулося до британських колег і попросило оплатити місячний рахунок у розмірі 3,25 млн доларів. Британський чиновник заявив, що після переговорів між міністерствами було ухвалено рішення, що «є більш пріоритетні військові можливості».

За словами чиновника, Велика Британія підтримує роботу низки терміналів, які «мають безпосереднє тактичне значення для українських військових», і «визначає пріоритетність нових запитів» з точки зору їхньої важливості для захисту України від повномасштабного російського вторгнення.

Раніше глава SpaceX і Tesla Ілон Маск казав, що з понад 25 тисяч терміналів, які зараз в Україні, менше 11 тисяч платять за обслуговування.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...