Відведення підрозділів вкрай ускладнено: Згурець оцінив ситуацію навколо Вугледара

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що ворог увійшов у західні та східні частини Вугледару, а українська сторона захищає центральну частину містаПро це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Наразі ситуація у Вугледарі є найбільш інформаційною і гарячою ділянкою з погляду оцінки, аналізу та спроби прогнозування. За останньою інформацією, ворог увійшов у західні та східні частини Вугледару, а українська сторона захищає центральну частину. Ворог здійснив фронтальні та флангові атаки, які ускладнили утримання нашого контингенту в цьому місті", - пояснив Згурець.

За словами директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, 72-га бригада впродовж двох років утримувала Вугледар, який розташований на височині. Були можливості завчасно бачити, де висувається противник, знищувати його артилерією і дронами.

"Наразі на мапі видно, що сформувалася кишеня, де йде дорога від Вугледара на Богоявленку, по якій має відбуватися відхід наших військових. Зона прострілу цієї дороги становить в межах одного кілометра. Вчора наші військові казали про те, що логістичне забезпечення та відведення вкрай ускладнене з огляду на вузький коридор", - наголосив Згурець.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express також додав, що зараз відбуваються бої, які мають планово забезпечити відхід наших військових з цієї ділянки. Наші підрозділи вимушені рухатися на північ і захід, і згодом ми побачимо нову лінію оборони.

Нові підрозділи "чорної піхоти" ЗСУ готуватимуть на узбережжі Чорного моря: Парламент Румунії дозволив відкрити центр підготовки українських морпіхів

вівторок, 1 жовтень 2024, 23:40

Парламент Румунії схвалив пропозицію президента Клауса Йоганніса про створення на території країни навчального центру для підготовки українських морпіхів. Про це повідомляє Agerpres у вівторок, 1 жовтня, передають Патріоти України. Таке рішення підтрим...

Відведення підрозділів вкрай ускладнено: Згурець оцінив ситуацію навколо Вугледара

вівторок, 1 жовтень 2024, 22:55

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що ворог увійшов у західні та східні частини Вугледару, а українська сторона захищає центральну частину містаПро це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передают...