Відведення російських військ з Херсона: Експерт попередив про пастку та провів аналогію з Чечнею

Резонансну новину про наказ Шойгу відводити війська окупантів з Херсона на лівий берег Дніпра український військовий експерт Петро Черник прокоментував достатньо виважено. Він не виключає, що ця ситуація може виявитись пасткою. Про це військовий експерт сказав у коментарі ТСН.ua, передають Патріоти України.

"Все може бути. Проведу історичну паралель. Щось подібне було в січні 1995 року, коли росіяни штурмували Грозний. Чотири великі колони зайшли в Грозний, дійшли до центру, взяли палац Джохара Дудаєва, в підсумку чеченці сховались в місті, перекрили магістральні шляхопроводи і невеликими групами знищили росіян. Втратили тоді від 1,5 тис. до 2 тис. убитими, майже 5 тис. пораненими, більше 260 одиниць техніки. Нашому воєнному командуванню треба бути уважнішим, а суспільству – не піднімати планку очікування", - вважає Черник.

Військовий експерт наголосив, що схоже росіяни можуть повторити і в Херсоні. "Здоровий глузд – запорука нашої перемоги. Я впевнений, що наші військові все адекватно розуміють, на 100%. Ворог дуже підлий та мерзенний. Ми можемо думати, що він відійшов, а він може в підвалах облаштувати вогневі гнізда та чекати живу силу та техніку. Я маю деякий персональний досвід і розуміння, що бій у місті – це пекло", - каже Петро Черник.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...