Відверто натякнув на "вагнерівців": Лукашенко заявив, що в центрі Мінська хотіли організувати "бійню"

Президент Білорусі зазначив, що не вірить, нібито подорожувати у Стамбул зручно через Мінськ.

Бойовики ПВК «Вагнер» затримані в Білорусі зізналися, що їх направили в РБ і сказали чекати подальших вказівок. Про це заявив глава РБ Олександр Лукашенко в своєму посланні до народу, повідомляють Патріоти України.

За його словами, він з подивом спостерігає за дискусією про роль, яку грали в майбутніх президентських виборах 33 бойовика. «Яких тільки там немає висновків... Дійшли до того, що аж два президенти домовилися. Так ось: це дуже небезпечний і сильний сигнал. І все це брехня про Стамбул, про Венесуелу, про Африку і Лівію! Це все брехня! Ці люди - вони дали свідчення - були спрямовані спеціально до Білорусі. Команда була «чекати», - сказав він.
За даними беззмінного білоруського лідера, квитки, куплені бойовиками на Стамбул, - це легенда. «Тому що на кордоні, виїжджаючи - а російська кордон закритий - їм треба було пред'явити і там, і тут, що вони летять в Стамбул», - додав він.
Допустивши, що є поганим географом, Лукашенко запитав, навіщо летіти в Африку через північний полюс, адже в Стамбул можна потрапити з Новоросійська, Криму. «Не слухайте цієї брехні. Ця брехня нікому не потрібна. Ми маємо свою країну, країна має закони. Кому як не нашим рідним братам-росіянам і керівництву не знати ці закони?», - зазначив Лукашенко.
При цьому він зазначив, що до «цих хлопців» відносяться по-людськи. «Ми отримали від цього певний ефект: вони розповіли все», - додав він.
Лукашенко звинуватив російські ЗМІ в розповсюдженні брехні, додавши, що вони вже «міняли» пункти призначення «вагнерівців», повідомляючи, то про Стамбул, то про Венесуелу. «Ні, вже не Венесуела, самі поки не знаємо, куди. Ми знаємо. Ми - рідні люди. Білоруси, українці, росіяни, поляки, євреї - ми завжди жили тут в мирі. Не підкидайте сюди ядерної зброї, не псуйте обстановку, бо буде палахкотіти так, що до Владивостока дійде», - підкреслив Лукашенко.

Президент Білорусі також заявив про спробу “організувати бійню в центрі Мінська”. За його словами, напередодні президентських виборів було залучено “мільярдні ресурси” з метою дестабілізації ситуації в країні. "На нашому міцному, монолітному суспільстві вирішили відпрацювати "кольорові революції". Не вийде", – заявив Лукашенко.

Разом з тим Лукашенко не став уточнювати, хто саме і яку бійню планував, але відразу після цього перейшов до розмови про росіян, затриманих за підозрою в організації масових заворушень.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...