Відвідувати бал у Відні заборонено? Глава МЗС Австрії запевнив, що візи делегатам РФ видали лише для ПА ОБСЄ

Відвідування Балу академіків членами російської делегації в ПА ОБСЄ, яким видано візи виключно для участі у зимовій сесії асамблеї 23-24 лютого у Відні, буде "кричущим порушенням міжнародного права". Про це заявив глава МЗС Австрії Александер Шалленберг, повідомляють Патріоти України.

"Шалленберг наголосив на своєму попередженні російським делегатам, щоб вони не використовували своє перебування у Відні для відвідування Балу академіків, що відбуватиметься в цей же час. Якщо делегати відвідають інші заходи поза рамками засіданням ОБСЄ, це буде "кричущим порушенням міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

Водночас, глава МЗС Австрії заявив про необхідність надання віз російським депутатам для участі у Парламентській асамблеї ОБСЄ у Відні 23-24 лютого, незважаючи на масову критику та відповідні заклики депутатів з 20 країн світу. За словами Шалленберга, Австрія не порушуватиме міжнародне право шляхом невидачі віз російським делегатам.

Раніше австрійське видання Der Standard повідомило, що Австрія, на відміну від Великої Британії та Польщі, які торік не видали росіянам візи для участі у засіданнях ПА ОБСЄ, "дозволить в'їзд у країну численним політикам і великій групі російських журналістів" для участі у засіданні ПА ОБСЄ 23-24 лютого у Відні. При цьому, за інформацією видання, всі заявлені на сьогодні члени делегації з Росії перебувають у санкційних списках Європейського Союзу.

Видання вказало на те, що 24 лютого, у річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну, у Відні відбудеться традиційний Бал академіків, який організовує ультраправа проросійська Партія свободи і який проходитиме у тому ж конгрес-центрі "Гофбург", де і сесія ПА ОБСЄ. Очільник української місії в ОБСЄ Євгеній Цимбалюк у коментарі Der Standard висловив побоювання щодо "величезного пропагандистського шоу" з боку Росії, якщо російські політики "танцюватимуть у Гофбурзі в річницю вторгнення в Україну".

Джерело: Укрінформ

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...