"Відволікають російські війська від Донбасу": Аналітик вважає, що ЗСУ готуються до великого наступу на півдні України

ЗСУ проводять успішний наступ на позиції противника на півдні України та відволікать російські війська від Донбасу. Про це аналітик Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов розповів в інтерв'ю "Радіо НВ", передають Патріоти України.

"Це бої місцевого значення. Наприклад, ми бачили ще наприкінці травня досить успішну спробу перетнути Інгулець і закріпитися на плацдармі окупованого берега цієї річки. Також ми спостерігали за відходом росіян від села Благодатне і, якщо не помиляюся, Таврійське, яке також перейшло під контроль українських військ", — перерахував Михайлов.

Він зазначив що, на його думку, наразі "відбувається підготовка до великого наступу", який потрібно починати з найвигідніших позицій. "Вважаю, що зараз точиться боротьба саме за них. Розуміємо, що зараз у Херсонській області рельєф і ситуація, найбільш сприятлива для наступу на цьому напрямі. До того ж, я вважаю, що одна з причин цих дій — відволікати російські війська від Донбасу", — додав він.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...