Війна - справа чоловіків і молодих: Військовий відповів, на скільки треба зменшити вік призову

Граничний вік мобілізації потрібно зменшувати - до 21 року. Про це командир 13-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії полковник Ігор Оболєнський розповів в інтерв’ю "Українській правді", передають Патріоти України.

Військовий розповів, що добровольці,які йдуть до них - в основному з молоді, з 20-25 років. "Їх багато, але дуже б хотіли, щоб ці хлопці були вже одружені, мали дітей. Це цвіт нації, який не можна залишати… У нас ще на попередньому місці служби був такий жарт: якщо в тебе немає дітей, то ти на передову не підеш. Хлопці сміялися, як це так, ми ж хочемо воювати. Але такі хлопці і дівчата повинні мати хоча б 2–3 дитини, щоб ця нація квітла далі", - зауважив військовий.

Він також додав, що виступає проти жіночої мобілізації, хоча є дуже багато жінок, які йдуть добровільно. За його словами, війна – це "справа чоловіків і молодих".

"І чим більше зараз людей відчує на собі жах цієї війни і жах цього сусіда, тим легше нам буде через 5–10 років, коли ця молодь буде будувати цю країну. Ми можемо тільки утримати цю війну, щось змінити на полі бою. А далі будувати будете ви, будувати будуть інші хлопці й дівчата, які зараз в інститутах навчаються. Але вже з розумінням, що москаль – це ворог", - підкреслив він.


Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...