"Війна близька до глухого кута": Україна та РФ не мають достатньо ресурсів для масштабних наступів, - Bloomberg

За оцінками Пентагону, Україні та Росії зараз бракує військових ресурсів для проведення масштабних наступальних операцій. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на Розвідувальне управління Пентагону, передають Патріоти України.

Згідно з оцінками американського Розвідуправління, Україна, як і раніше, не має достатньої кількості боєприпасів для протидії можливостям російських військ використовувати до 10 тис. снарядів на день. Це – навіть після ухвалення Конгресом США у квітні нового пакета військової допомоги для України.

У Пентагоні вважають, що українські війська здатні вибудовувати оборону, але навряд чи ЗСУ можуть протягом щонайменше найближчих шести місяців почати широкомасштабний контрнаступ.

В американській розвідці вказують, що Росія обрала стратегію виснаження України. Москва, напевно, утримуватиме буферну зону з тимчасово окупованих українських територій, однак військ для масштабніших атак, зокрема, на Харків, у РФ не вистачить.

Видання повідомило, що висновки Розвідуправління Пентагону було занесено до останнього щоквартального звіту про допомогу від США для України, опублікованого геніспектором відомства Робертом Сторчем. Ці висновки перегукуються з публічними заявами американських посадовців – зокрема ексголови Об'єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі – про те, що "війна близька до глухого кута".

Україна може бити американською зброєю по Курській області РФ - представниця Пентагону

четвер, 22 серпень 2024, 23:30

Сполучені Штати Америки дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях в Курській області, "щоб захиститися від атак із цього прикордонного регіону". Відповідну заяву зробила заступниця офіційного представника Пентагону Сабрі...

Трамп заявив, що Гарріс зустрічалася з Путіним напередодні війни, але далі щось пішло не так

четвер, 22 серпень 2024, 22:51

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що його опонентка Каміла Гарріс напочатку 2022 року зустрічалася з Володимиром Путіним, передають Патріоти України з посиланням на CNN. "Згадайте, коли Байден послав Камалу в Європу, щоб зупинити війну в ...