Війна для "схем" не проблема? За збереження клумби та “фонтану з мавпами” в Харкові заплатять сотні тисяч гривень

СКП “Харківзеленбуд” уклало два договори з ТОВ “Харків Мультіпрінт” на загальну суму в 408 тисяч гривень щодо придбання накриття для клумби та фонтану. Про це стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”, — розповіли в Харківському антикорупційному центрі, передають Патріоти України.

Купол-накриття для фонтану коштує 175 тисяч гривень, а навіс на клумбу — 232 тисячі гривень, йдеться в документах. Директором фірми підрядника є Антон Кривченков, а засновницею — Катерина Кочерова.

Антикорупційники зауважили, що ще у 2020 році КП “Харківзеленбуд” планувало витратити 1,37 млн грн на придбання навісу для зберігання фонтану з декоративними елементами, який містяни називають “фонтаном з мавпами”. Але від закупівлі відмовились, коли тендер виграла фірма, яка запропонувала навіс за 800 тисяч гривень. Відмову комунальники пояснили нібито скороченням видатків.

“Подібні маніпуляції нерідко використовують закупівельники для того, щоб не підписувати контракти за дешевшими цінами, але не зі “своїми” підрядниками”, — пояснили експерти ХАЦ.

Нагадаємо, на фонтан з мавпами в саду Шевченка витратили майже 51 мільйон гривень. Після того, як його відкрили, стало зрозуміло, що фонтан варто накривати навісом взимку. Фонтан з 13 мавпами в саду Шевченка відкрили на День міста 23 серпня в 2019 році.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...