Війна між Вірменією та Азербайджаном: ЗРК С-300 здійснив перший бойовий постріл за 45 років (відео)

Вірменія має на озброєнні, за різними джерелами, до п'яти дивізіонів С-300 в кожному з яких знаходиться 12 пускових установок. Ці комплекси були отримані Єреваном від Росії.

Війна за Нагірний Карабах 2020 року стала перший епізодом бойового застосування відомого радянського зенітного ракетного комплексу С-300, який з’явився у 1975 році та попри це ще ніколи не здійснював пуски у реальному бою, зазначають Патріоти України.

За повідомленням міністерства оборони Вірменії ввечері 1 жовтня у Котайкский області на півночі від Єревану була оголошена повітряна тривога та здійснено пуск ракет для знищення повітряних цілей. Пуск однієї ракети потрапив на відео, яке було знято у передмісті столиці Вірменії.

Оцінити результат пуску, через якість запису, доволі складно, проте на відео не зафіксовано момент вибуху бойової частини. Водночас який саме об’єкт перехоплювався - офіційно не повідомляється. Міноборони Вірменії повідомило, що засобами протиповітряної оборони було знищено БПЛА противника. Це говорить про те, що дрони Азербайджану тепер діють у глибокому тилу противника на відстані у 50-100 км від лінії фронту. Також у деяких ЗМІ повідомлялось, що це було перехоплення ракети оперативно-тактичного комплексу "Точка-У".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...