Війна може бути завершена у будь-який день: Зеленський зробив гучну заяву

Президент Володимир Зеленський переконаний, що ситуація на Донбасі покращилась, а забезпечити мир у регіоні - можливо. Тому війна може завершитись у будь-який день. Однак мир на Донбасі залежить від двох сторін. Про це глава держави заявив в інтерв'ю турецькому інформаційному агентству Demirören, передають Патріоти України.

Зеленський відзначив, що "частину шляху повинна пройти й Росія", адже завершення війни залежить "багато в чому від позиції Москви". "Ми вважаємо, що війна може бути завершена в будь-який день: сьогодні, або завтра, або післязавтра. Але необхідно провести повну деокупацію та повернути під контроль України всі наші тимчасово окуповані території", – наголосив президент.

Зеленський відзначив низку здобутків щодо війни на Донбасі. Зокрема, глава держави наголосив на перезавантаженні переговорних форматів та звільненні політв'язнів. Крім цього, Зеленський нагадав про режим припинення вогню, який діє на Донбасі понад 80 днів. Хоча президент відзначив, що бойовики здійснюють провокаційні постріли.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...