Війна може тривати довго? Європа продовжує відправляти Путіну 700-800 мільйонів євро на день, - експерт

Всупереч санкціям Росія продовжує торгувати нафтою і газом з країнами Європи, і саме ця торгівля дозволяє президенту РФ Володимиру Путіну платити силовикам. Таку думку в інтерв'ю НВ озвучив професор економіки Мадридської IE Business School Максим Миронов, передають Патріоти України.

"Торгівля природними ресурсами дозволяє Путіну платити не тільки силовикам, а й бюджетникам. Європа продовжує відправляти йому 700-800 млн євро на день, а це дозволяє зберігати бюджетний баланс плюс попит на імпорт впав, долар в країну приходить, але витратити його неможливо. Це дозволяє Путіну зберігати волатильний бюджет, і це важливо", - зазначив експерт.

Миронов також додав, що зараз вкрай важливо ввести ембарго на енергоресурси, особливо на газ, оскільки з нафтою ситуація простіша.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...