"Війна може затягнутися на роки": У НАТО заявили, що готові весь цей час підтримувати Україну в боротьбі з РФ

Північноатлантичний альянс готовий підтримувати Україну у її боротьбі проти російської агресії упродовж багатьох років. І така допомога включатиме в себе, зокрема, надання країнами-членами НАТО сучасного озброєння, передають Патріоти України.

Так, Києву можуть допомогти перейти від озброєнь радянських часів до сучасних західних озброєнь та систем. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи на молодіжному саміті в Брюсселі у четвер, 28 квітня, пише Sky News. За його словами, варто бути готовими до того, що війна в Україні може затягнутися навіть на роки.

"Ми повинні бути готові до довгострокової перспективи. Є висока ймовірність того, що ця війна затягнеться і триватиме місяці й роки", – зазначив Столтенберг.

Також західні країни продовжать тиснути на країну-агресорку Росію санкціями. Києву надаватиметься військова та економічна допомога. Столтенберг зазначив, що країни-члени НАТО та союзники уже готуються, що підтримку можливо потрібно буде надавати упродовж тривалого періоду часу.

Більша частина важкого озброєння, яке прибуло в Україну у межах військової допомоги від країн НАТО – це радянська зброя, яка досі знаходиться на складах східноєвропейських держав-членів Альянсу. Проте Сполучені Штати і низка інших союзників вже почали надавати Україні західні гаубиці.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...