Війна на Близькому Сході: Іран почав відкрито погрожувати США

Сполучені Штати Америки зазнають "значних збитків", якщо війна в секторі Гази переросте в більш масштабний конфлікт. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амірабдоллахіан в розмові з Al Jazeera, повідомляють Патріоти України із посиланням на Reuters.

"Якщо масштаби війни розширяться, то значної шкоди буде завдано і Америці", - сказав він.

"Ми передали сіоністському режиму через його союзників, що якщо вони не припинять свої злодіяння в Газі, Іран не зможе просто залишатися спостерігачем", - додав Хоссейн Амірабдоллахіан.

Реакція Ірану на війну: що відомо

Як відомо, президент Ірану Ібрагім Раїсі назвав напад ХАМАС на Ізраїль "повстанням проти жорстокості" та "законним самозахистом". За даними ЗМІ, він привітав одного з лідерів бойовиків зі "сміливою і переможною операцією".

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Штати стурбовані можливим втручання Ірану у війну.

За даними The Wall Street Journal, Іран допоміг ХАМАСу спланувати напад на Ізраїль, робота велася протягом декількох тижнів. Представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі говорив, що у них немає прямих доказів іранської прочастності до атаки, проте він "очевидно, замішаний".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...