"Війна на вирішальному етапі": Генерал дав прогноз, коли ЗСУ можуть звільнити країну включно з Донбасом і Кримом

Сьогодні війна вже на вирішальному етапі, але в українських захисників недостатньо сил, щоб відкинути ворога на сході й півдні. Про це в інтерв'ю Obozrevatel розповів екс-заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"У нас недостатньо сил для того, щоб остаточно зупинити наступ противника по всій лінії фронту, а також відбити війська РФ від Харкова та підготуватися до контрнаступної операції оперативного рівня в районі Херсона. Для цього нам потрібні сили", - сказав він.

Україні потрібне масоване і швидке постачання озброєнь, щоб відбити ворога, пояснив Романенко. За його словами, завданням нашої оборонної операції є зупинення РФ на всьому фронті, щоб противник сам перейшов до оборони.

"Хотілося б, щоб у поточному році Україна виконала ті оперативні завдання, контрнаступальні операції у різних напрямках, про які я згадав – у районі Харкова, Донецька, Луганська, Херсона та Запоріжжя. Завдання нашої оборонної операції полягає в тому, щоб зупинити противника на всьому фронті та змусити його перейти до оборони. Якщо вдасться, цей етап має перерости в оперативну паузу. Якщо ні, то під час подальшого ведення бойових дій нам необхідно формувати оперативний стратегічний резерв", - відповів Романенко.

Водночас він наголосив, що Захід має активніше постачати озброєння ЗСУ вже зараз, оскільки "всю нашу стратегію не можна переносити на весну": "Ми хочемо отримати відповіді від керівництва наших союзників зараз – практичні відповіді у наданні відповідних поставок, масованих та швидких".

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...