Війна переходить у нову фазу: Полковник СБУ назвав два стратегічних міста під час контрнаступу ЗСУ

Стратегічними напрямками ударів України під час контрнаступу є Бердянськ і Мелітополь. Таку думку висловив народний депутат, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки полковник СБУ Роман Костенко в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

Він наголосив, що стратегічно українським військам потрібно вийти на рубіж Азовського моря, взяти під контроль частину Азовського моря, а Кримський міст знищити.

"Розрізати угруповання росіян на дві частини. Уражати порти, які перебувають на Чорному й Азовському морях - це вже економічна стратегія. Це нам дає великі перспективи. Звичайно, активні дії тривають на декількох напрямках. Там, де буде успіх, ЗСУ намагатиметься його розвивати", - підкреслив Костенко.

На його думку, війна переходить у нову фазу - "війну економік". "Ми маємо розуміти свої ресурси, важливо вибити їхні ресурси. Це дозволить нашим військам більш успішно просуватися", - наголосив Костенко.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...