"Війна проти України має стати провалом для Путіна": Бербок запропонувала нову стратегію для Європи щодо РФ

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок виступила за нові керівні засади Європейського союзу. Вона закликала до "стратегічної розбудови" політики ЄС щодо Росії. Таку думку вона висловила у середу після прибуття на неформальну зустріч глав МЗС країн Євросоюзу у Празі. Про це повідомляє німецьке видання Welt, передають Патріоти України.

"Оскільки (повернення до відносин, які були, - ред.) до 24 лютого вже не буде, необхідне "стратегічне переорієнтування" політики щодо Росії", – заявила Бербок. Вона уточнила, що йдеться про чотири моменти: зміцнення власної оборони, підтримка тих, хто виступає проти російської влади, підтримка України та робота з глобальними партнерами із захисту міжнародного права.

За словами Бербок, вона розробила пропозицію щодо чотирьох пунктів разом зі своєю французькою колегою Катрін Колонна. Вона була направлена іншим державам - членам ЄС як пропозиція для обговорення на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Празі.

У тексті також дуже чітко зазначено, якою має бути мета підтримки України. "Щоб запобігти майбутній агресії, війна Росії проти України має обернутися стратегічною невдачею", – говориться в документі.

Глава німецького МЗС додала, що в цьому контексті слід також розглядати розрив зв'язку з Росією в галузі енергетики. За її словами, підтримка України має свою ціну, яка, ймовірно, знову зросте. Тому зусилля зі стратегічної комунікації мають бути спрямовані на те, щоб показати, як підтримка України підвищить безпеку Європи у довгостроковій перспективі та чому санкції необхідні та ефективні.

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...