Війна роботів набирає обертів: Українські винахідники створили наземний безпілотник “Равлик”

Науково-виробниче підприємство «Українські безпілотні технології» (УБТ) демонструє свої останні досягнення в галузі безпілотної наземної техніки на виставці оборони та безпеки Eurosatory 2024, передають Патріоти України.

Серед основних – універсальна мобільна платформа (УМП) «Равлик», модульне та надійне рішення, призначене для різноманітних військових застосувань.

Шлях УБТ розпочався у 2016 році, коли команда інженерів та програмістів розробила дистанційно керований бойовий модуль для 12,7-мм кулемета НСВТ спеціально для дій у зоні АТО. До 2019 року вони вдосконалили свій дизайн, створивши нову версію мобільної платформи з покращеними системами приводу та оновленим програмним забезпеченням, безпосередньо відповідаючи на відгуки військових операторів. У 2023 році компанія зробила значні кроки, заснувавши науково-виробниче підприємство, зосередившись на подальшому розвитку та вдосконаленні існуючих платформ. Одним із ключових нововведень є розробка нових ударних модулів для різної зброї, зокрема кулемета Browning M2 та гранатомета MK 19, повідомляє wheel-news.com.

УМЗ «Равлик» вирізняється модульною конструкцією, що дозволяє адаптувати його до різноманітних вимог місії без необхідності структурних змін. Ця гнучкість поширюється на встановлення різних модулів озброєння, починаючи від кулеметів калібру до 12,7 мм і закінчуючи гранатометами калібру до 40 мм. Ця адаптивність гарантує, що платформу можна швидко переконфігурувати відповідно до нових потреб на полі бою.

УМП «Равлик» має декілька ключових переваг:

  • стійкість до радіоелектронної боротьби, для забезпечення надійності зв’язку у агресивному середовищі;
  • цифровий канал управління, що забезпечує безпечне і точне дистанційне управління;
  • розширені можливості спостереження, що дозволяє йому залишатися на спостережних постах до 96 годин з мінімальними тепловими ознаками, зменшуючи ризик виявлення.

Крім того, він був випробуваний і сертифікований Національним науково-дослідним інститутом випробувань і сертифікації озброєння і військової техніки в 2023 році, що підтверджує його ефективність і надійність.

Влітку 2023 року УМП-1 «Равлик» пройшов суворі полігонні випробування 5-ї окремої десантно-штурмової бригади в Костянтинівці Донецької області. Відгуки про ці випробування були виключно позитивними, підкреслюючи ефективність і надійність роботи платформи в реальних бойових умовах.

Курськ масово атакували українськи безпілотники. Загорівся житловий будинок (відео)

четвер, 25 липень 2024, 0:30

Увечері 24 липня ударні БПЛА атакували російський Курськ і Курську область. Про це у себе в Telegram повідомив виконувач обов'язків губернатора Олексій Смирнов. . "У небі над Курською областю працює ППО. Відійдіть від вікон! Наближатися до уламків БПЛ...

Кулеба пояснив китайському візаві, на що Україна ніколи не піде в пошуках миру

середа, 24 липень 2024, 23:59

Україна не прогнеться на жодні ультиматуми щодо завершення війни. Китай згодний, що для закінчення війни потрібно досягти "сталого миру", а не його ілюзії. . Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після переговорів у Китаї, повідомляють...