"Війна розпочалася не 24 лютого 2022 року": Трюдо нагадав, коли насправді Росія напала на Україну

У десяту річницю незаконної анексії Росією Криму прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо нагадав, що саме тоді, у 2014 році, держава-агресорка розпочала війну проти суверенної України, передають Патріоти України.

“Сьогоднішній день нагадує, що війна Росії проти України розпочалася не 24 лютого 2022 року, а на десятиріччя раніше. Оскільки Путін досі намагається на власний розсуд змінити карту світу, ми залишаємося однозначними: територія України залишиться українською, й ми підтримуватимемо України стільки, скільки буде необхідно”, - наголосив канадський прем’єр.

Вторгнення Росії до Криму Трюдо назвав не просто нападом на вільну й суверенну державу Україну, але й нападом “на заснований на правилах міжнародний порядок та спільні цінності, важливі й для канадців”.

"Путін порушив Статут ООН - основу нашої міжнародної системи - та провів фіктивний референдум, намагаючись легітимізувати свої дії. Після цього розпочалися масові репресії проти мешканців регіону, особливо проти кримських татар", - наголосив прем’єр-міністр Канади.

Він нагадав про широкий перелік запроваджених Канадою санкцій проти Росії, навчання у рамках UNIFIER понад 40 тисяч українських захисників, мільярди доларів військової, гуманітарної та макрофінансової допомоги і пообіцяв подальшу підтримку українського народу та його права на визначення власного майбутнього.

Джерело: Укрінформ

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...