"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України.

"Приватний музей техніки влаштував тематичну розважальну виставку "Майовка в музеї". В його експозиції також представлені два напівзруйнованих трамваї із Маріуполя. Вони були пошкоджені росіянами під час блокади українського міста", - йдеться в повідомленні.

У міськраді підкреслюють, такі дії РФ є доказом того, що російська армія цілилась не по військовим об’єктам, а по цивільній інфраструктурі Маріуполя. Зазначено, у межах виставки проводиться фестиваль "Військової польової кухні", який відтворює побут солдатів часів Першої та Другої світових війн. Також росіяни проводять квести, спортивні естафети та надають подарунки.

"А ще виставка "Війни та люди", де будуть розповідати історії тих, хто героїчно та мужньо зустрів виклик війни. Таким чином, російським дітям поступово нав’язують норму не миру, а війни", - додають у міській раді. У повідомленні зазначено, під час блокади Маріуполя та його окупації російські загарбники зруйнували 90% важливої критичної інфраструктури.

"Хамло має понести відповідальність": Нардепка Геращенко звинуватила Стефанчука в сексизмі

вівторок, 21 травень 2024, 19:15

Народна депутатка від Європейської солідарності Ірина Геращенко звинувачує голову Верховної Ради Руслана Стефанчука в сексизмі. Той нібито назвав її «дівчинкою» під час засідання парламенту. Про це вона повідомила у своєму Telegram-каналі, передають Па...

Сі Цзиньпін відмовив: Путін знову повернувся з Китаю до РФ із "розбитим серцем", – Bloomberg

вівторок, 21 травень 2024, 18:50

Глава Кремля Володимир Путін повернувся з поїздки до Китаю в Москву ні з чим. Голова КНР Сі Цзіньпін дав зрозуміти, що не так уже й зацікавлений у "Силі Сибіру 2". Про це колумніст і оглядач Девід Фіклінг написав для Bloomberg. Повідомляється, що Путін...