"Війна точиться на лінії фронту, але основне завдання...": Експерт заявив, що РФ перейшла до нової концепції "СВО"

Російські окупанти перейшли до класичної, сучасної, мережецентричної, безконтактної війни. Таку думку в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив експерт з авіації, провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко.

"Війна точиться на лінії фронту, але основне завдання – знищити інфраструктуру системи управління, промисловість, транспортну систему іншої держави. Той, хто перший це реалізує, той виграє війну. Росіяни зараз пробують реалізувати цю концепцію на практиці. Вони використовують призначені для цього засоби, далекобійні ракети, як балістичні, так і аеробалістичні, крилаті, дрони", – заявив він.

Експерт зауважив, що РФ завдавала ударів не лише по електростанціях, теплових, гідроелектростанціях – окупанти вдарили й по Стрию Львівської області, поруч із яким розташовані газосховища.

"Тобто під прицілом вже газотранспортна система чи запаси нашого газу", – каже Романенко. Він зазначив, що російські загарбники не можуть нічого зробити Збройним силам Україні, і тому хочуть відігратися на цивільному населенні.

"Раніше росіяни не стріляли по газотранспортній системі, бо її союзники в Європі, зокрема в Угорщина, Словаччина, отримують газ через Україну. Принаймні отримували, не знаю як зараз. Росіяни зараз хочуть відігратися на цивільному населенні. Єдине, вони забули, що нашим тилом є Європа і Сполучені Штати", – резюмував Валерій Романенко.

"Я не буду говорити публічно, що я можу порадити": Топ-посадовці США уточнили, чи можуть ЗСУ бити по Росії американською зброєю

понеділок, 20 травень 2024, 21:15

Американські топ-посадовці США уточнили, як Збройні сили України можуть застосовувати надану зброю американського виробництва. Відповідні заяви зробили голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун та міністр оборони США Ллойд...

Наприкінці червня Україна отримає партію танків Leopard – очільниця міноборони Іспанії

понеділок, 20 травень 2024, 20:52

Україна отримає від Іспанії новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть танки Leopard і боєприпаси. Про це заявила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, повідомляють Патріоти України з посиланням на El Mundo. Вона також уточнила, що постачан...