Війна третього тисячоліття: Ізраїльська армія висуває на передову бойових роботів

Безпілотними апаратами можна управляти за допомогою супутника.

В Ізраїлі готуються до виробництва бойових роботів. Ілюстрація: Русский еврей.

Компанія General Robotics випустила тактичного робота DOGO і Pitbull - дистанційну зброю, яка може бути встановлена на безпілотному транспортному засобі - такому, як безпілотний наземний транспорт Gahat. У середу компанія з виробництва роботів Gahat продемонструвала кілька своїх моделей роботів на ISDEF - найбільшій ізраїльській виставці національної безпеки і цивільної оборони, інформують Патріоти України.

На перший погляд, роботи Gahat виглядають як звичайні всюдиходи: колісна база виготовлена канадською компанією Argo ATV. Представлено дві моделі роботів: чотириколісний і восьміколесний. На одній моделі встановлений 7,62-міліметровий кулемет - частина системи Pitbull General Robotics. На іншій - просто плоска поверхня.
Шарон де Бір, генеральний директор Gahat, показав відеоролик про те, як безпілотні автомобілі можуть виконувати найрізноманітніші завдання. Наприклад, квадроцикли-амфібії можуть перетинати річки і допомагати в операціях з пошуку і порятунку.
Також гендиректор розповів, що демонстровані безпілотні автомобілі можуть нести обладнання вагою від 450 кг до 1,3 тонни. При його допомозі можна перевозити боєприпаси, їжу, а також поранених. Роботи можуть перетворитися на "воїнів" - стріляти і виконувати розвідувальні функції.

Один вид роботів - дизельний, в двох інших транспортних засобах використовуються акумулятори. Gahat каже, що його безпілотними апаратами можна управляти за допомогою супутника. Роботи вже працюють, допомагаючи пожежним, але через кілька років вони можуть бути використані військовими.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...