"Війна - це не спортивні змагання": Скібіцький пояснив темпи контрнаступу і розповів, чого потребують ЗСУ

Війна - не спортивні змагання, тут ключовим фактором є не швидкість, а досягнення мети з якомога меншими втратами. Саме тому під час контрнаступу Україна поки не просувається так швидко, як, можливо, очікували на Заході, передають Патріоти України.

Наразі вкрай важливим етапом є знищення логістики та складів БК та озброєнь ворога, натомість ЗСУ потребують більше боєприпасів, машин розмінування та далекобійної високоточної зброї – і тоді контрнаступ буде успішним. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю CivilMedia.

Попри те, що ситуація на полі бою складна, Сили оборони зберігають ініціативу. За словами Скібіцького, українські воїни реагують на зміну обстановки постійними коригуванням планів та завдають ворогові болючих ударів, що призводять до втрат.

Ситуація ускладнюється тим, що загарбники ретельно закріпилися на окупованих територіях України. І це позначається на темпах просування українських воїнів.

"Ми визнаємо, що противник непогано укріпився на окупованих українських територіях: масштабні мінні загородження, кілька ліній фортифікаційних споруд ― усе це, звісно, має свій вплив на темп нашого просування. Однак тим, хто вважає, мовляв Україна надто повільна під час наступу, я скажу, що війна ― це не спортивні змагання. Динаміка бойових дій залежить від дуже багатьох факторів, зокрема, від наявності необхідних для виконання бойових завдань сил і засобів", – зазначив представник воєнної розвідки.

За словами Скібіцького, нині українське військо потребує більше боєприпасів, засобів ППО, машин розмінування та далекобійної високоточної зброї.

Скібіцький зазначив, що українські воїни вдячні західним партнерам за допомогу. Та нагадав, що на початку російського вторгнення мало хто у світі вірив, що Україна здатна вистояти. Однак наша держава зламала плани ворога на бліцкриг і вразила світову спільноту.

"Хочу нагадати, що російська повномасштабна агресія ставила за мету бліцкриг ― швидке захоплення і підкорення всієї України. У експертних колах перед вторгненням 24.02.2022 вважали, що Україна довго не протримається. Але агресор отримав по зубах. І ми будемо продовжувати, доки він не виплюне останнє ікло. І головним тут є не так швидкість, як несподіваність та точність удару", – зазначив представник ГУР МОУ.

Він наголосив, що, на відміну від військового командування держави-агресорки, Україна віддає перевагу не "м'ясним штурмам", а методичному знищенню логістики, техніки та озброєнь ворога. Адже це, зрештою, допомагає зберігати життя.

"Загалом, філософія ведення нинішньої визвольної війни проти росіян, яку сповідують командувачі Сил безпеки та оборони України, полягає в тому, що ми, на відміну від нашого ворога, цінуємо своїх солдатів. Наші дії на полю бою спрямовані на те, щоб знекровити противника ― перерізати шляхи постачань, знищити склади з озброєнням, перемогти у контрбатарейних баталіях, знищити їхні засоби розвідки та ППО. Ми працюємо в усіх вимірах війни, і сукупність успіхів на кожному з них принесе потрібний результат. Тож Україна ― у наступі, і успіх буде", – запевнив він.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...