Війна в Україні на роки не затягнеться, є вагома причина, - Володимир Огризко

На думку авторитетного дипломата, Росія з її відсталою економікою, що в рази більш залежна від Заходу, ніж в свій час радянська, зможе балансувати ще максимум до кінця січня 2023 року

Про поразку України у війні з РФ ми не можемо говорити за визначенням, тому що українці – не рабський народ, вони ніколи не погодяться знову бути під російським ярмом. Тому варіант поразки не варто навіть обговорювати. Про це під час чату заявив дипломат, керівник Центру досліджень Росії, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко, передають Патріоти України.

За його словами, питання стоїть тільки про терміни перемоги України, а вони залежать від того, як швидко ЗСУ отримають зброю і як скоро економіка Росії стане нездатною підживлювати путінський режим. Війна на роки не затягнеться, як говорив генеральний секретар НАТО Столтенберг, запевнив Огризко.

"Столтенбергу пора переходити на роботу в Нацбанк Норвегії, це було б кращим рішенням. На чолі НАТО повинна стояти людина типу Бориса Джонсона - рішучий, який дивиться вперед, а не повторює речі позавчорашнього дня.

Тому краще дати спокій Столтенбергу, нехай говорить що хоче. Війна в Україні на роки не затягнеться хоча б тому, що у російської економіки цих років немає", - говорить Огризко.

Дипломат озвучив кілька причин, чому РФ не вистачити ресурсів на війну.

"Якщо на початку наступного року Захід повністю відмовиться від російської нафти, продовжать діяти санкції, а російська економіка буде рухатися тим же шляхом, що і сьогодні, то Росії нема за що буде годувати російську армію.

Адже вже зараз зупиняються цілі галузі російської економіки: не працює безліч підприємств військово-промислового комплексу, зупинився завод з виробництва танків, зупиняється автомобільна промисловість, зупиняється літакобудування.

Росія, на мою думку, зможе балансувати ще максимум півроку. З цього і можна зробити приблизний висновок про те, наскільки довгою буде ця війна", - зазначив Огризко.

Джерело: Главред

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...