Війна в Україні набуває обрисів війни четвертого покоління: Селезньов розповів, що треба ЗСУ для перемоги

Війна в Україні набуває обрисів війни четвертого покоління, – експерт

Війна, яку Росія розвʼязала проти України, набуває обрисів війни четвертого покоління. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт, полковник запасу і колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

Як він зазначив, така війна характеризується тим, що на полі бою насамперед працюють безпілотні системи, розвідка, використовуються засоби високоточного ураження. І коли ці фактори обʼєднані в одну мережу, це є основою для отримання переваги на передовій.

"Немає такої зброї, яка здатна принести мир на територію України. А ось комплексне використання різних типів озброєнь, техніки та обладнання насправді цю місію здатне реалізувати. Нам потрібна і штурмова, і винищувальна, і бомбардувальна авіація для того, щоб завдавати ударів по розташуванню ворожих сил і засобів, для того, щоб блокувати їхні логістичні маршрути, хаби та центри.

Необхідне нам ракетне озброєння, щоб виконувати ту ж саму місію. Необхідна артилерія і боєприпаси до неї, щоб знищувати всі ворожі сили та засоби в ближній зоні ведення бойових дій. Також нам необхідні дрони й дуже потужні та серйозні системи радіоелектронної боротьби для того, щоб гасити ворожі дрони", – констатував Селезньов.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...