Війна в Україні розвіяла головний міф про Росію, який тримав у страху навіть США, - історик

Кілька місяців війни в Україні призвели до найважливішого - вони розвіяли міф про непереможність російської армії. Адже переконаність в тому, що армія РФ - друга в світі, тримала в страху майже всі країни, зокрема і США.Таку думку під час чату на Главреді озвучив нардеп, історик, ексдиректор Українського інституту національної пам'яті, боєць ТРО Володимир В'ятрович, передають Патріоти України.

"Найважливіше, що сталося за два місяці війни в Україні – це розвіяний міф про непереможність російської армії, що Росія має настільки потужні збройні сили, які дають їй право якимось чином впливати на глобальні події", - сказав В'ятрович.

За його словами, на Заході боялися потужного удару з боку РФ, після якого Україна б посипалася буквально в перші дні, а також боялися, що будь-яка надана Україні допомога опиниться в РФ, що лише посилить Росію.

"Міф про другу армію світу тримав у страху майже всі країни. Він стримував навіть першу армію світу - американську. Цей міф стримував західний світ, і він довго не наважувався підтримати Україну (...) Проте українці встояли і показали, що вони можуть і вміють використати допомогу, яку отримують від Заходу", - зазначив історик.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...