Війна в Закавказзі: Вірмени показали, як збили стратегічний безпілотник Азербайджану (відео)

Це вже не перший випадок знищення азербайджанських БпЛА.

Збройні сили Вірменії збили безпілотний літальний апарат Hermes 900, що належав армії Азербайджану. Вірменська армія розмістила відео збиття безпілотника, інформують Патріоти України.

На відео продемонстровано, як у небі рухається безпілотний літальний апарат досить великих розмірів, схожий на "Гермес 900". Потім в його напрямку летить, щонайменше, одна зенітна ракета, яка, швидше за все, влучила в ціль. Хоча на основі цього відеоматеріалу стверджувати впевнено це не можна. Але реакція на відео демонструє, що вибух у зоні безпілотника викликав великий емоційний порив у людей, що спотерігали за пуском ракети.

Це вже не перший випадок знищення азербайджанських БпЛА. У квітні 2020 року вірменському ЗРК "Оса" вдалося збити Orbiter 3 (розмах крила до 4,4 м). Слід також зазначити, що азербайджанська армія широко використовує безпілотні авіаційні системи, в тому числі - ударні беспілотнікі- "камікадзе".

Hermes 900 - безпілотник виробництва ізраїльської компанії Elbit Systems зі злітною масою 1180 кг, з яких до 350 кг - корисне навантаження, в тому числі - різні датчики і системи РЕБ. Машина може перебувати в повітрі більше 36 годин. Такого роду дрони можуть бути дуже корисні в операціях кризового реагування (один з таких БпЛА брав участь, наприклад, у забезпеченні саміту НАТО в Варшаві), але, в той же час, як повітряні цілі вони уразливі для зенітного вогню противника, що і показує даний випадок.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...