Війна закінчиться 2024 року? Майор Гетьман пояснив важливий нюанс, який має вирішальне значення

Ймовірність того, що війна в Україні закінчиться 2024 року, існує. Проте, і українцям, і західним партнерам нашої країни необхідно остаточно визначиися із тим, що саме називати перемогою. Ця визначеність може бути досягнута вже до кінця поточного року. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

"Звісно, шанси такі є, хоча тут виникає інше питання. Можливо, я помиляюся – я хотів би помилятися, – але мені здається, що у нас немає загальнодержавної концепції того, що ми маємо розуміти під перемогою. Багато людей вкладають в це поняття різний сенс", – зауважив він.

В цьому контексті ветеран війни навів кілька варіантів відповіді на запитання, що таке перемога. "Це вигнання росіян з нашої території? Вихід на кордони 24 лютого 2022 року? Чи вихід на кордони 1991 року? Це наш прапор над Кремлем?"

Гетьман пояснив, що бачення суспільства, армії та Заходу в цих питаннях часто-густо різниться. Так, українські захисники розуміють, що ворога треба нищити і на його території.

"Наші військові говорять – якщо ворог відійшов на 10 метрів на свою територію, ми маємо зупинитися? Він "в домику"? Будемо чекати, допоки від переформатує свої частини і знову почне дії? Ні. Ми маємо нищити ворога, де б він не знаходився", – сказав майор запасу.

Проте, такий крок напевно викличе негативну реакцію з боку західних країн. "Щойно ми перейдемо кордон РФ, почнемо вести бойові дії на території Росії, дуже багато людей в світі, які не є симпатиками України, будуть розповідати, що це вже ми агресори, що це ми напали на суверенну країну", – спрогнозував він. Підсумовуючи, ветеран війни заявив, що визначеність в цьому непростому питанні може бути досягнута вже до кінця поточного року.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...