Війна затягується: ЗСУ можуть перемогти армію РФ не раніше весни 2023 року, мирні переговори малоймовірні, - Politico


Збройні сили України можуть здобути остаточну перемогу над російськими окупантами не раніше весни 2023 року, передають Патріоти України.

Мирні переговори є малоймовірними у найближчій перспективі, адже Путін досі вірить у можливість своєї перемоги у війні, а президент України Володимир Зеленський переконаний, що час на боці Української держави. До таких висновків дійшли експерти в галузі оборони та безпеки Раджан Менон і Деніел ДеПетріс, про що вони написали у Politico.

Вони зазначають, що ця війна не схожа на всі інші – вона вже триває понад 5 місяців, у той час як інші нещодавні війни тривали в середньому близько 3 місяців.

Сторони зараз не готові до перемовин, наголошують експерти. Адже Путін думає, що зможе перечекати санкції, і досі вірить у можливість своєї перемоги у війні. У той же час Україна не готова поступатися, президент Володимир Зеленський впевнений, що час на боці України.

"Також українці більш вмотивовані та, згідно з опитуваннями, не готові поступатися територіями заради миру. Затяжна війна посилить політичну, гуманітарну та економічну кризу у світі – проте цього замало, щоб підштовхнути сторони до переговорів", – зазначається у публікації.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...