"Війну розпочав Турчинов": Королевську спіймали на брехні про Донбас

Наталія Королевська заявила, що до 26 травня 2014 року (початок бою за Донецький аеропорт) в Україні було цілком мирне життя.

Наталія Королевська. Фото: РБК.

Народна депутатка від ОПЗЖ Наталія Королевська набрехала про війну на Донбасі. Про це повідомляє Bihus.info, передають Патріоти України.

В ефірі телеканалу "112 Україна", який пов'язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком, Королевська заявила, що до 26 травня 2014 року (початок бою за Донецький аеропорт) в Україні було цілком мирне життя, яке закінчилося через рішення Олександра Турчинова.

Цитата Королевської: "26 мая для всего Донбасса является черным днем в календаре, потому что именно в этот день 6 лет назад этот день символизирует как день начала войны, день когда закончилась мирная жизнь в Украине. Потому что именно 6 лет назад Турчинов отдал приказ использовать авиацию в АТО и тогда мирный еще город Донецк подвергся первым авиационным прилетам. Именно 6 лет назад закончил работу Донецкий аэропорт и именно 6 лет назад закончилась мирная жизнь в Украине".

Насправді на той час частину територій на Донбасі вже окупували російські бойовики, Крим – РФ, а сам аеропорт захопили російські диверсанти, нагадують журналісти. Мирне життя в Україні закінчилося з початком окупації Російською Федерацією Криму – 20 лютого 2014 року.

1 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін отримав згоду профільних комітетів Ради Безпеки РФ на використання російських військ на території України. Протягом березня у містах Донеччини та Луганщини озброєні бойовики захоплювали ОДА, приміщення міліції, прокуратур та СБУ.

12 квітня російський диверсійний загін на чолі з Ігорем Гіркіним захопив Слов'янськ, Краматорськ та низку інших населених пунктів. 13 квітня в Україні оголосили початок антитерористичної операції.

Якщо говорити про "мирне життя" в Донецьку, 6 квітня 2014 року бойовики в місті захопили приміщення облдержадміністрації, зрізавши з флагштока український прапор. 27 квітня в Донецьку захопили будівлю обласної державної телерадіокомпанії, а 16 травня - будівлю штабу Східного оперативно-територіального об'єднання Нацгвардії України.

У ніч на 26 травня, близько 3-ї години ночі, на територію аеропорту зайшли близько 80 озброєних диверсантів із російського загону "Іскра". Їх провів офіцер-зрадник з СБУ Олександр Головура. До терміналу разом з російськими спецпризначенцями ввійшли Олександр Ходаковський і Олександр Бородай – агент спецслужб РФ, що на той час перебував у ролі "прем'єра" "ДНР".

Ходаковський висунув ультиматум про виведення українських військових, що охороняли внутрішній периметр аеропорту. Українські військові відповіли, що не виведуть особовий склад і техніку раніше, ніж поки аеропорт не покинуть цивільні та персонал аеропорту.

26 травня вранці після евакуації цивільного персоналу, українське командування оголосило бойовикам ультиматум – залишити приміщення Донецького аеропорту під загрозою застосування сили. О 10:00 ранку демонстраційний проліт над аеропортом здійснили штурмовики Су-25, а до летовища вирушили вертольоти з десантом для посилення українського гарнізону. Після чого розпочався бій за аеропорт. У подальшому оборона Донецького аеропорту українськими військовослужбовцями тривала 242 дні. Таким чином, 26 травня 2014 року аж ніяк не є днем початком війни, як хотілося б думати Королевській, резюмують журналісти.

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

"У нас закінчились всі ракети": Зеленський пояснив, чому окупантам вдалося знищити Трипільську ТЕС

вівторок, 16 квітень 2024, 11:25

Ворогу вдалося повністю знищити Трипільську ТЕС, оскільки повністю закінчились ракети для її захисту, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю PBS, передають Патріоти України. "Трипільська ТЕС, а від неї залежить світло в Київському рег...