Війни в Україні скрепам замало? Росія проводить навчання з імітацією ракетних ударів по Естонії

Естонія заявила про російські провокації біля свого кордону. Все через військові навчання держави-агресорки, повідомляють Патріоти України.

Російський літак перетнув простір Естонії

Відомство заявило, що Росія проводить військові навчання з імітацією ракетних ударів по Естонії. Така провокаційна поведінка посилилася напередодні саміту НАТО, який відбудеться 29 – 30 червня у Мадриді.

МЗС Естонії зазначило, що 18 червня прикордонний патрульний гелікоптер Росії на 2 хвилини влетів у повітряний простір Естонії. Це вперше росіяни порушили повітряний простір країни від початку повномасштабної війни в Україні. Естонське міністерство вже викликало російського посла "на килим".

Росія розпочала навчання у Калінінградській області

Після того, як Литва припинила пропускати через свою територію транзитні потяги з товарами, які потрапили під санкції Європейського Союзу, у росіян запалало. У Раді федерації заявили, що у Росії будуть "розв'язані руки для вирішення питання будь-якими способами", якщо ЄС не виправить ситуацію з "блокадою Калінінграда". Крім того, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав ситуацію "безпрецедентною", а рішення Литви – "незаконним". Він пригрозив країнам Балтії, що Росія ще визначається з "відповіддю" на такі дії.

То ж 20 червня у Калінінградській області розпочали військові навчання. Російські військові тренуються стріляти з реактивних систем залпового вогню "Град" та "Ураган", а також великокаліберних гармат "Гіацинт" й іншого артилерійського озброєння. Загалом участь у навчаннях візьмуть 3 тисячі солдатів.

Зауважимо, директор Інституту дослідження російської агресії Юрій Шуліпа заявив, що Росія справді готується до ескалації у Калінінграді. Однак експерт вважає, що ймовірність того, що держава-агресорка дійсно піде на такий крок – вкрай низька. Адже НАТО вже посилило присутність своїх військ на східному фронті.

Водночас Шуліпа вважає, що ситуація довкола Калінінграду Україні "дуже на руку". Адже це, мовляв, суттєво послаблює армію окупантів.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...